La Universitat de Girona (UdG) va constituir ahir al matí el Campus Salut i va nomenar el seu consell assessor, integrat per persones escollides per la seva trajectòria professional i personal en el sector de la salut, externes a la institució.

El vicerector de Projectes Estratègics de la UdG, Josep Calbó, va presentar el programa dels diferents Campus Sectorials de la institució dedicats a l'aigua, el turisme, l'alimentació i gastronomia, la comunicació cultural i corporativa, els compòsits, el patrimoni cultural i natural, i la salut.

El director científic del Campus Salut, Rafel Ramos, va detallar que els principals objectius del Campus són promoure la interacció entre els diferents agents públics, acadèmics, professionals i empresarials d'aquest àmbit; la gestació de projectes comuns; i la promoció i manteniment d'una relació continuada amb les empreses i administracions del sector, així com amb els usuaris dels serveis sanitaris i socials. Ramos va afegir que cal complir aquestes missions amb una vocació clara de servei i per donar resposta a les necessitats reals de la societat.

El Campus Salut s'ha creat amb l'objectiu de facilitar la relació entre empreses i institucions de l'àmbit de la salut, centres de recerca biomèdica i els grups de recerca de la UdG.

El Campus Salut es focalitza en l'àmbit de la promoció de la salut i el benestar, de la prevenció, diagnosi i nous tractaments de malalties cròniques i més comunes a la societat, i de la gestió de processos d'organització de l'atenció sanitària, assistència integrada i innovació en tecnologies mèdiques .

Els membres que integren el Consell Assessor del Campus Salut són: Antoni Andreu Périz, Albert Barberà Lluís, Jordi Barretina Ginesta, Rafael Bengoa Rentería, Carme Cabezas i Peña, Clara Campàs-Moya, Victòria Camps i Cervera, Miquel Carreras i Massanet, Joaquim Casanovas Lax, Joan Cornet Prat, Josep Maria Corominas, Assumpció González Mestre, Yolanda Lejardi Estévez, José J. Navas Palacios,Manel Pretel Wilson, Sara Rodríguez Requejo, José Antonio Ruiz Postigo, i Josep Maria Solé i Chavero.