Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, va celebrar dissabte el seu primer concert en solitari des que es va establir a Bèlgica. El raper va admetre que tocar fora de casa amb un públic que no era el seu li resultava una mica «incòmode». «Però l'escalfor del que fan a Catalunya també ens arriba aquí i esperem que el que fem els doni força per seguir lluitant», va afegir.

Per altra banda, va assegurar que oferir un concert a Bèlgica, igual que passava a Espanya, vol dir també «fer política i desafiar» l'Estat. En qualsevol cas, va destacar que a Bèlgica és «lliure». El cantant també va valorar que és «significatiu» que els CDRs es mobilitzin el mateix dia que els francesos van «alliberar-se de la monarquia». «Ara tenim més força que mai i ho hem d'aconseguir», va dir. En aquest sentit, va sentenciar que és «el moment» que es plantegi a tot l'Estat espanyol fer un referèndum sobre si es vol una república o una monarquia.

Festival CityZen

Valtònyc va actuar en el marc del festival CityZen a l'església del Béguinage, a Brussel·les, juntament amb artistes com el raper belga-congolès Badi. «Només volem cantar i que ens deixin ser lliures», va dir en acabar el concert Valtònyc. El retorn als escenaris va coincidir amb la clausura de l'exposició 55 urnes per la llibertat, la mostra sobre l'u d'octubre que des de meitats de juny s'ha pogut visitar al mateix centre religiós.