La Universitat de Girona plora la mort del catedràtic emèrit d'Història de l'Art Joaquim Garriga. La seva recerca es va centrar en temes d'art renaixentista a Europa, especialment a Itàlia i Catalunya. També va ser director del grup de recerca «Història de l'art del Reconeixement i del Barroc» de la UdG. Entre altres, va investigar la gènesi dels procediments moderns de representació perspectiva i la seva difusió als tallers de pintors dels segles XV i XVI, l'arquitectura (religiosa, civil i rural), l'escultura i la pintura de l'època renaixentista a Catalunya i va participar en treballs de documentació i difusió del patrimoni històrico-artístic català.

Condol a les xarxes

Twitter es va inundar ahir de missatges de condol i de persones que lloaven la seva tasca investigadora i docent. «Traslladava a les classes l'aura de l'art del Renaixement, amb aquell posat d'home savi i reflexiu. Lamentem molt la pèrdua del nostre company», va piular el compte d'UdG Govern. «Avui ens ha deixat Joaquim Garriga, catedràtic emèrit d'Art Modern de la UdG. Trobarem a faltar la seva amistat i la seva saviesa», va escriure el degà de la Facultat de Lletres, Àngel Quintana. També el director de l'Institut de Recerca en Patrimoni, Joaquim Nadal, va tenir unes paraules per a Garriga: «A la @UdGLletres el mestratge de Quim Garriga va trobar en Joan Bosch i Francesc Miralpeix uns deixebles amb tot el sentit de la paraula».

També es va sumar al condol el departament de Cultura de la Generalitat, que el va considerar «un referent indiscutible de la història de l'art del Renaixement i el Barroc», i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que va deixar clar que la seva recerca, especialment en art del renaixement, «deixa un molt bon llegat».