L'escriptor barceloní Luis Goytisolo ha estat reconegut amb el Premi Internacional Carlos Fuentes a la Creació Literària, de caràcter bianual i convocat per la Secretaria de Cultura i la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, en reconeixement a la seva obra.

Aquest guardó s'entrega per reconèixer escriptors de llarga trajectòria amb obra publicada íntegrament en castellà i que hagin contribuït a enriquir el patrimoni literari de la humanitat en aquesta llengua. Els tres anteriors guanyadors són Mario Vargas Llosa, Sergio Ramírez i Eduardo Lizalde.

Nascut a Barcelona el 1935, Goytisolo és autor d'una extensa obra literària i entre els seus títols destaca la tetralogia Antagonía. Ha estat col·laborador de publicacions com El País, ABC i Diario 16.

Ha estat mereixedor de premis com Biblioteca Breve el 1958, de la Crítica el 1984, el Nacional de Narrativa el 1993, d'Anagrama d'Assaig i Premi Nacional de les Lletres Espanyoles el 2013. És membre de la Reial Acadèmia Espanyola.

El jurat d'aquesta edició ha estat conformat per l'escriptor Eduardo Lizalde, guanyador de l'edició 2016 d'aquest reconeixement, l'escriptor Jaime Labastida, com a membre de l'Acadèmia Mexicana de la Llengua; Aurora Egido Martínez, com a membre de la Reial Acadèmia Espanyola i els escriptors Nélida Piñón i Alberto Ruy Sánchez com a representants dels sectors acadèmic i literari, per part de la Secretaria de Cultura i la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, respectivament.