Més de 351.000 infants i joves participen aquest estiu en un total de 6.194 activitats de lleure a Catalunya. Del total de joves, 41.947 ho fan com a monitors i directors dels esplais mentre que els 309.171 restants són participants.

El 72% de les activitats són casals de vacances, seguit de colònies (16%), acampades (18%), rutes (3%) i camps de treball (1%).

Encara no s'ha esgotat el període de notificacions però ja hi ha un 2,5% més d'inscrits que en tot l'estiu de l'any passat.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern, Pere Aragonès, va donar ahir a conèixer les xifres durant la visita al camp de treball que es fa a Vilobí d'Onyar, on els arqueòlegs escaven les sitges ibèriques de Can Serra, descobertes el 2004.

Aragonèsva destacar la importància que els joves participin en activitats d'educació en al lleure perquè «contribueixen al creixement integral de la persona, a la transmissió de valors i a la cohesió social».

Aquestes activitats es fan aquest estiu a tot Catalunya i estan organitzades per les entitats d'educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

Aragonès va explicar que la Generalitat destinarà enguany 1,15 milions en beques per a uns 8.400 infants i joves en situació de vulnerabilitat perquè es puguin beneficiar de les activitats en el període de vacances, ja siguin de les entitats de l'educació en el lleure com les colònies de «L'estiu és teu» que impulsa la Generalitat.