Sí, allà es pot comprar un pelfut de Star Wars, una tassa de Joc de trons o un Mazinger Z de dos metres, però el còmic en paper, amb les seves fulles plenes de vinyetes, és el centre de tot, el nucli de Norma Còmics, la veterana botiga barcelonina guanyadora de l'Eisner -l'Oscar del sector- a la Millor Llibreria del Món 2018.

Aquesta llibreria, remarca el seu director, Óscar Valiente, no és només un contenidor de volums ni un basar de ninotets, sinó un espai per als amants del còmic, de l'americà, de l'europeu i del manga, les tres potes del seu fons d'armari. Més enllà d'oferir 23.000 articles diferents, dels seus 1.000 metres quadrats repartits en dues plantes, aquest establiment ha vist reconegut a més la cura al seu aparadorisme, l'ús de les noves tecnologies, la formació del personal o la relació que manté amb autors i divulgadors.

«La suma de tot això és el que fa ser mereixedor del premi», resumeix Valiente, sorprès encara del guardó que es va fer públic la setmana passada a la Comic-Con de San Diego, principal cita del sector, encara que, en el fons, deixi entreveure que el jurat no ha errat amb la decisió.

Norma Cómics va aixecar la persiana fa 35 anys en la mateixa ubicació on segueix, el número 9 del Passeig Sant Joan, però tan sols comptava amb una quarta part de la superfície actual.