om cada curs, proposem, com a Església Diocesana, unes prioritats o accents pastorals que cal estudiar i valorar per orientar, renovar i promoure la missió confiada a les nostres parròquies, moviments i associacions. També s'han de tenir en compte pensant en les comunitats religioses, escoles cristianes..., perquè cada parròquia o institució eclesial, a partir de la seva situació actual, de la seva història i de les seves possibilitats, decideixi què cal accentuar durant aquest curs 2018-2019.

Per què unes prioritats pastorals? Perquè som molts conscients dels reptes que se'ns plantegen en cada moment per anunciar l'Evangeli de Jesucrist, ensenyar i educar per viure la vida cristiana, celebrar la fe amb els sagraments i donar-ne testimoni estimant i servint les persones. També ens adonem de la pluralitat de situacions de les nostres comunitats parroquials i institucions d'apostolat. Tanmateix, i en relació amb els responsables de la missió pastoral -preveres, diaques, laics o religiosos-, ens calen propostes de col·laboració i organització per atendre com cal les parròquies i les activitats pastorals.

Cal afegir que les prioritats són fruit de la reflexió dels consells pastoral i presbiteral, i també dels arxiprestes i d'algunes delegacions. Quines són aquestes prioritats? Les trobareu en el document especial encartat en el full parroquial. El document té dues parts. La primera és una reflexió per recordar la identitat del cristià. La seva finalitat és fonamentar les diverses prioritats pastorals, que concreten la missió de l'Església avui. Aquesta missió és fer néixer, créixer i sostenir cristians perquè visquem i oferim la Salvació. La segona part presenta les diverses prioritats per a aquest curs.

Creure en Jesucrist i anunciar-lo

Aquesta és la primera prioritat. Tota la nostra pastoral té la finalitat d'ajudar-nos a creure en Jesucrist i ser-ne testimonis amb la vida, els fets i les paraules. S'ofereixen propostes per a l'anunci de l'Evangeli, la família, la catequesi, l'atenció pastoral als infants i joves, el catecumenat i la confirmació d'adults i la celebració de l'Eucaristia. [...] [extret del Full Parroquial d'aquesta setmana].