Desenes de persones es van acostar ahir a la tarda a la capella ardent de Montserrat Caballé, situada al Tanatori de les Corts de Barcelona, que va obrir a les 14.00 hores per acomiadar la soprano. Entre altres personalitats s'hi va apropar el ministre de Cultura, José Guirao; el president del patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrussola; el líder de Ciutadans, Albert Rivera; la soprano d' I Puritani, Pretty Yende, que ha obert la temporada actual del Liceu, el cònsol de Bielorússia, la soprano Ainhoa Arteta i el tenor Jaume Aragall.

Montserrat Caballé, la neboda de la soprano i la persona que ha acompanyat professionalment l'artista durant les darreres dues dècades, va confirmar que serà enterrada avui al cementiri de Sant Andreu juntament amb els seus pares perquè «ens va demanar que no volia ser exposada enlloc». Així, el funeral de la soprano és obert al públic, malgrat que la sala té «una capacitat màxima» i, quan s'ompli, ja no hi podran entrar més persones. Caballé també va anunciar que se celebrarà una segona missa funeral en les pròximes setmanes, de la qual encara no sap «ni data ni lloc» i va agrair les «mostres d'afecte» tant de les personalitats que van anar a acomiadar l'artista al tanatori com de les persones anònimes que també s'hi van acostar.

El Ministeri de Cultura va proposar a la família de Caballé fer un doble homenatge pòstum a la soprano, un al Liceu de Barcelona i l'altre a Madrid al Teatre Reial o al Teatre de la Zarzuela, que és on «més va actuar ella», va dir el ministre. D'altra banda, Albert Rivera, va destacar que la soprano «ho va ser tot en el món de la lírica» i la va recordar com «una de les millors veus de la història». El director artístic del Teatre Reial de Madrid, Joan Matabosch, que durant anys va ser també el director artístic del Liceu, i el tenor Jaume Aragall van coincidir a assenyalar que qualsevol homenatge que s'organitzi a Monsterrat Caballé «serà insuficient» perquè és una «cantant de llegenda». «La diva se'ns n'ha anat», va concloure Aragall.