La pastisseria Sant Croi by Albert Roca ha guanyat el XI Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya, un guardó que ja va obtenir el 2009, que es va celebrar ahir a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. En el certamen han participat uns setanta pastissers de tot Espanya, que han presentat els seus croissants artesans, el doble d'inscrits que en l'última edició. Albert Roca, que ha rebut els 1.000 euros de la dotació del premi, s'ha convertit així en el primer pastisser que revalida el títol.

La pastisseria familiar Sant Croi by Albert Roca, antigament coneguda com a Badia Roca, amb establiments al carrer Pàdua (Sarrià-Sant Gervasi) i al carrer Bassegoda (Sants), va néixer el 1987 i el seu pastisser, Albert Roca, s'ha format en escoles com Espai Sucre, forma part del col·lectiu 21 Brix i és professor del curs de pastisseria dels Jesuïtes de Sarrià.

Des de primera hora del matí d'ahir un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria van valorar els croissants presentats tenint en compte aspectes com el gust (40 punts), alveolat (15 punts), pasta de full (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

El jurat estava integrat en aquesta edició per Gil Prat (guanyador de l'edició 2017), Antoni Bellart (Gremi de Pastisseria de Barcelona), Jordi Aceituno (Farines Ylla), César Romero (pastisser i representant de Mantega Elle & Vire), Miguel Moreno (Pastisseria Mallorca), Pere Camps (Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona), Miquel Antoja (xef, pastisser i instagrammer) i Xavier Barriga (Forn Turris).

El campionat està organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, així com per buscar el reconeixement en la qualitat de la pastisseria artesana del país.