El papa Francesc va assegurar ahir que l'avortament és «injust» i va afegir que és «com pagar un sicari per resoldre un problema», durant l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere del Vaticà. El Pontífex va continuar amb la seva catequesi sobre els manaments i es va aturar en el cinquè: «No mataràs». Així, es va referir a l'avortament i va posar en dubte que pugui ser «terapèutic, civil o simplement humà» un acte «que suprimeix la vida innocent i indefensa en el seu naixement».

«I jo els pregunto: És just llevar una vida humana per resoldre un problema? Què pensen vostès? És just? És just pagar un sicari per resoldre un problema? No es pot, no és just treure la vida a un ésser humà, fins i tot petit, per resoldre un problema. És com pagar un sicari per resoldre un problema», va afegir el papa argentí.

Francesc considera que aquesta forma d'actuar ve provocada per la «por» i va posar l'exemple de les persones que decideixen avortar per motiu de discapacitat, fins i tot quan aquesta és «greu».

Segons la seva opinió, els pares, en aquests casos «dramàtics», necessiten «una veritable proximitat, una veritable solidaritat, per afrontar la realitat superant temors comprensibles». «En canvi ?va afegir?, sovint reben consells precipitats per interrompre l'embaràs, és a dir, això és una manera de dir: interrompre l'embaràs vol dir eliminar una vida, directament», va advertir.

D'altra banda, Francesc va denunciar els atacs a la vida a «les guerres», «les organitzacions que exploten l'home» i «els sistemes que sotmeten l'existència humana a càlculs d'oportunitat mentre un nombre escandalós de persones viuen en un estat indigne». Això també és «d'alguna manera, matar», va precisar el Pontífex.

Per tot això, el papa Francesc va fer una crida a tots els homes i dones del món per «no menysprear la vida», ni la dels altres ni la seva pròpia.