La càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill de la UdG s'ha proposat que el dijous esdevingui el dia de les «ciències i humanitats» a Girona i, amb aquest objectiu, ha presentat el cicle de conferències dedicat a Picasso, que va arrencar el passat 4 d'octubre a l'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a càrrec de Juan F. Campo.

D'altra banda, la càtedra ha programat un cicle que indaga en la relació entre la literatura i les matemàtiques a partir de la discussió d'obres capdals de la literatura universal on la matemàtica és protagonista. Imparteix les conferències l'escriptor i professor Carlos Gámez.

La càtedra, que rep el patrocini de la Clínica Bofill i té el suport de l'Associació Seguim Fent UdG, ofereix aquestes i moltes altres activitats de manera gratuïta, amb la condició que els participants s'hi hagin inscrit prèviament.

A més de les activitats esmentades, la càtedra ha anunciat presentacions de llibres, visites culturals, cursos i actuacions musicals, segons ha informat Josep Arnau, responsable de l'Associació Seguim Fent UdG.

Després de l'aturada nadalenca, arrencarà el 2019 reprenent les activitats dels dijous culturals i s'introduiran noves disciplines. Per a l'any vinent s'ha anunciat la presència dels «ponents destacats» David Jou, que parlarà de «poesia i física», i Albert Bramon, que oferirà una introducció a la física quàntica.

A finals de gener de 2019 es farà un viatge a Nàpols per conèixer les obres del pintor Caravaggio, protagonista d'un cicle l'any passat. També s'ha plantejat que Juan F. Campo segueixi aprofundint en la pintura dels grans artistes del Renaixement i el Barroc, buscant una relació amb els poemes de Rafael Alberti.