Paul Allen, cofundador de Microsoft juntament amb Bill Gates el 1975, va morir dilluns als 65 anys a causa del càncer que patia, segons va informar la seva família en un comunicat. Es tracta d'un limfoma no-hodgkinià, a diferència de la pròpia malaltia de Hodgkin que ja va patir anys enrere i que el va obligar a deixar la seva activitat a Microsoft el 1983.

«Amb profunda tristesa anunciem la mort del nostre fundador, Paul G. Allen, cofundador de Microsoft i destacat tecnòleg, filantrop, constructor de comunitats, conservacionista, músic i partidari de les arts», va informar la família. La seva germana Jody va subratllar que Paul «era un individu notable en tots els nivells». «Encara que la majoria coneixia Paul Allen com a tecnòleg i filantrop, per a nosaltres era un germà i un oncle molt estimat», va indicar.

Allen va anunciar el 2009 que patia un limfoma no-hodgkinià, un càncer del sistema limfàtic que es denomina no-Hodgkin per distingir-lo de la malaltia de Hodgkin, que és un subtipus particular de limfoma. Es diferencien un de l'altre perquè el limfoma Hodgkin té un tipus particular de cèl·lules.

L'empresari i filantrop nord-americà, que va fundar la companyia Microsoft amb Bill Gates fa ja més de 30 anys, va ser el cap de tecnologia de l'empresa de Redmond fins que va deixar el seu lloc quan se li va diagnosticar el primer càncer, segons afirma la pàgina web de la seva organització caritativa «Paul G. Allen Family Foundations». Fundador de la companyia Vulcan, també era el propietari de l'equip de l'NFL Seattle Seahawks, ciutat on també hi ha la seu de Vulcan, els Portland Trail Blazers de la NBA i d'una part dels Seattle Sounders de l'MLS.

L'any passat, la revista Forbes va calcular la fortuna d'Allen en uns 20.000 milions de dòlars i el situava al número 21 en la llista dels homes més rics dels Estats Units.