Components electrònics dissenyats i fabricats a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) viatgen a Mercuri en la missió BepiColombo, el llançament de la qual, a bord de l' Ariane-V, està previst per a demà dissabte, des de Kourou (Guaiana Francesa).

Segons va informar el Consell Superior d'Investigacions Científiques, del qual forma part l'IMB-CNM, són 700 díodes de protecció de les cel·les fotovoltaiques dels panells solars de les dues sondes que aquesta missió conjunta de l'Agència Europea de l'Espai (ESA) i de l'Agència Japonesa de l'Espai (JAXA) deixarà en l'orbita de Mercuri d'aquí a 7 anys per explorar aquest planeta.

Aquests 700 díodes de protecció estaran exposats a temperatures molt extremes, de 300 ºC durant el «dia» fins a 150ºC sota zero en la «nit», i estan situats al costat dels panells solars per protegir-los en cas de fallada d'una de les cel·les.marca, el 1995.

Gràcies a la incorporació del concepte de moda als dissenys nupcials i a la qualitat dels seus teixits, actualment la firma espanyola ha revolucionat el sector, gaudeix de prestigi internacional, compta amb prop de 140 botigues en el món i està present en més de 3.500 punts de venda en més de 80 països.

Perquè els dispositius puguin resistir aquestes condicions extremes, l'equip liderat pel Professor Philippe Godignon ha desenvolupat els díodes amb Carbur de silici (Sic), un nou semiconductor que està reemplaçant al silici en moltes aplicacions de l'electrònica de potència com, per exemple, el cotxe elèctric.

En aquest projecte ha participat també ALTER Technology de Madrid, realitzant els tests i qualificació per a l'espai dels díodes.