La setena edició del Premi Gregal de Novel·la, premi que atorga l'Editorial Grega, es va lliurar ahir a Maçanet de la Selva i va recaure en l'obra Les costures de l'anell, d'Oriol Ràfols. La festa literària del Premi Gregal va començar al matí amb una visita guiada al Pou de Glaç de Buscastell de Maçanet de la Selva i a les 12 del migdia va iniciar-se l'acte d'entrega del premi al Teatre La Societat del municipi. En l'edició d'aquest any hi han participat un total de 30 obres, set de les quals han estat finalistes.

El Premi Gregal, segons els seus responsables, «té la intenció d'esdevenir un referent entre els premis literaris del país». El guanyador d'enguany rebrà 3.000 euros en concepte d'avançament de drets d'autor i el compromís de l'edició de l'obra, que veurà la llum la primavera de 2019.

Durant la jornada d'ahir també hi va haver un recital poeticomusical teatralitzat del llibre Gàngsters, ploma i vaudeville, de la poeta Marta Pérez amb il·lustracions de Pere Cabaret. A més, l'editor Jordi Albertí va presentar les publicacions que Gregal ha fet al llarg del 2018 i va voler reconèixer la tasca de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí per procurar i vetllar pel catàleg de l'editorial, i el doctor Toni Beltran (autor d'Ensenya'm la llengua) per la seva lluita a favor de la normalització de la llengua.