La Direcció General d'Afers Religiosos ha organitzat pel 29 de novembre la jornada Religió, mort i espiritualitat. Ritus funeraris i gestió de cementiris. L'objectiu és reconèixer i fer difusió de diferents recursos divulgatius i de gestió sobre cementiris i ritus funeraris, així com donar a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG-El pensament inter-intracultural de Raimon Panikkar, dut a terme per la Universitat Pompeu Fabra. D'aquesta manera, l'acte s'emmarcarà dins els actes del centenari de l'Any Panikkar.

L'objectiu és abordar de quina manera han de donar resposta les administracions públiques a la creixent diversitat religiosa de Catalunya des de diversos àmbits.

La jornada l'obrirà Ignasi Moreta, comissari de l'Any Panikkar i professor de la UPF. En aquest apartat, precisament, serà quan es presentaran els resultats de la recerca. Després d'una pausa, es presentaran els recursos existents a Catalunya sobre gestió de cementiris i ritus funeraris: la Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris, editada per la Direcció General d'Afers Religiosos, i la Guia sobre celebracions funeràries de creences i conviccions, de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós. Tot seguit, diversos ens locals presentaran les seves experiències. Finalment, es presentarà el llibre La gota d'aigua, d'Inês Castel-Branco a partir d'un text de Panikkar.

La jornada està especialment dedicada a personal de les adminstracions públiques catalanes, però específicament als que han de planificar serveis públics o atendre persones d'origens culturals i religions diverses, professionals de l'àmbit social o de salut i personal investigador o vinculat al teixit associatiu religiós.