L'escultor Jaume Plensa va afirmar ahir, en ser investit doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que l'art «no serveix per a res, però per això és tan important», mentre va indicar que amb la seva feina busca «introduir la bellesa dins del món quotidià de la gent».

L'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona va acollir l'acte d'investidura. L'escultor va vincular en el seu discurs els conceptes d'art i bellesa. Plensa és autor de l'escultura Capsa de llum que hi ha a la rotonda del davant de l'edifici de Correus, a Girona.

Apadrinat per la professora de l'Àrea d'Estètica i de Teoria de les Arts Jèssica Escacs, el secretari general de la UAB, Rafael Rebollo, va llegir l'acord del Consell de Govern de la UAB pel qual es nomena Plensa doctor honoris causa «per les seves valuoses contribucions com a escultor de renom internacional, perquè ha desenvolupat un concepte escultòric, així com pel seu caràcter polifacètic».

En el seu discurs, Plensa defensa que «l'art no serveix per a res, però és per això que és tan important», per afegir que «la seva falta d'utilitat i de funció pràctica el fa imprescindible en la vida de l'ésser humà».

L'artista barceloní defineix la bellesa com «el gran vincle que ens uneix a tot i a tots, el gran 'lloc' on la memòria de tota la gent es troba». En la seva feina ha volgut «introduir la bellesa dins del món quotidià de la gent» a carrers, a les places o als teatres.