08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Mor Carles Arbusé «Xiulet»

«Tinc ganes de viure i per això no moriré», declarava el xiulador gironí afectat per càncer en una entrevista el 2015. Va ser molt popular a TV

08.11.2018 | 00:30
Carles Arbusé.

Ha mort Carles Arbusé «Xiulet», el xiulador gironí per excel·lència. La mort es va produir fa uns dies però no s'ha comunicat per exprés desig del mestre xiulador. Poc abans de morir va veure publicat el seu llibre Camina, camina, no paris de caminar, en què explica la seva experiència amb la malaltia.

A finals dels 90, per commemorar l'aniversari del taller d'arts gràfiques que havia heretat del seu pare, Arbusé va gravar un disc per als seus clients versionant 8 cançons en què mostrava la seva habilitat xiulant la melodia. Va ser l'inici d'una carrera que el va fer molt popular, sobretot a Catalunya, tot i que va aparèixer en televisions de la resta de l'Estat i, fins i tot, a Miami.

Va gravar discos amb el so que només ell era capaç d'aconseguir a partir del bufet, convertit en tot un instrument musical. Les darreres gravacions són del 2015, quan va participar en el Disc de la Marató amb el Quartet Mèlt, i de 2017, quan va llançar el single Nooo deixis de caminar!.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook