Les productores Sixto Paz i El Terrat s'han aliat per presentar per primera vegada a l'Estat l'obra de Duncan Macmillan Les coses excepcionals ( Every brilliant thing).

El monòleg, una comèdia «lluminosa» sobre allò que arribem a fer per les persones que estimem quan pateixen, s'estrena al festival Temporada Alta (amb tres funcions aquest cap de setmana) i posteriorment farà temporada al Club Capitol.

L'actor encarregat de portar-lo a escena, Pau Roca, està convençut que és el «millor monòleg» que mai ha llegit, tant per com «arriba a l'ànima humana» com per la forma de fer-ho. I és que l'obra es construeix en col·laboració amb el públic, un espectador actiu a través del qual la narració avança.

Les coses excepcionals és un monòleg de Duncan Macmillan que explica com un nen de sis anys decideix ajudar la seva mare, inestable, per transmetre-li ganes de viure, a través d'una llista en què escriu les coses per les quals val la pena fer-ho.

«El que ho fa curiós és que la llista l'ha continuat ampliant i utilitzant des d'aleshores, i això modifica la seva manera de veure el món. En el fons estem parlant de com algú es pot sentir responsable d'allò que els passa als seus éssers estimats», indica Pau Roca, protagonista de l'obra.