10 de novembre de 2018
10.11.2018
Diari de Girona

Amb tu, som una gran família

10.11.2018 | 01:12
Amb tu, som una gran família

Certament que l'Església som una gran família, la família de Jesús. I en aquesta família, com en totes, necessitem compartir els béns materials per exercir la nostra missió. Però adonem-nos que abans de compartir els béns materials compartim molts altres béns molt més importants: la Paraula de Déu, la fe en Jesucrist, els dons de la salvació, els sagraments, la pregària, la fraternitat, l'ajuda mútua. També oferim a tothom els serveis d'ajuda i promoció dels més necessitats, l'atenció pastoral als malalts i ancians, i les propostes educatives per als infants, joves i adults per mitjà dels moviments i altres institucions. No oblidem que les comunitats parroquials tenim les nostres esglésies que ens acullen per a les celebracions cristianes, en actes de religiositat i en altres moments de la vida. Així mateix, necessitem locals per a les activitats de formació, per a les trobades i per a l'acolliment, i les rectories que cal oferir als mossens com a habitatge. Recordem el patrimoni que ens cal mantenir i gestionar. Aquest patrimoni –esglésies, obres d'art, arxius, biblioteques... que són signe de com la fe cristiana s'ha expressat en art, cultura i vida– no constitueix «riquesa», sinó sovint una gran despesa per al seu manteniment i restauració, perquè estigui al servei de les comunitats parroquials i de tothom. Certament que per al manteniment del patrimoni es reben aportacions de les administracions, però com a Església en tenim la primera responsabilitat.

AGRAÏMENT: en aquesta jornada de l'Església diocesana cal primer donar les gràcies a tots els qui habitualment col·laboreu econòmicament amb les vostres aportacions a les col·lectes i donatius. També cal reconèixer l'esforç de les comunitats parroquials perquè cadascuna contribueix amb la seva aportació a la caixa de Germanor de tota l'església diocesana. Alhora, cal donar les gràcies a totes les comissions d'economia de les parròquies per la seva dedicació i esforç.

COMUNIÓ: la comunió és comunió amb Déu Pare, Fill i Esperit Sant i entre tots els qui formem l'Església que vivim en la fe, en l'esperança i en la caritat. Per això la comunió es manifesta i s'aconsegueix en les celebracions, en les activitats pastorals, en la vida de les comunitats [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook