Salt és un dels municipis amb més diversitat cultural i religiosa de Catalunya. Entre els seus més de 30.000 habitants es troben un total de 84 nacionalitats i es parlen més de cent idiomes. Això fa que hi hagi també una gran varietat religiosa, que inclou les confessions de tradició cristiana (catòlica, protestant i ortodoxa), les de tradició musulmana, amb una gran varietat de corrents internes, el sikhisme, el budisme i l'hinduisme. A més, també hi ha, en menor mesura, Testimonis de Jehovà i practicants de tradicions animistes, pròpies de molts països africans. Per això, en el marc del Dia Internacional de la Tolerància, ahir es va celebrar la jornada Diversitat religiosa a Salt, la pràctica de la fe en un context intercultural. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament, que es va voler sumar així a les activitats de celebració de l'Any Panikkar, i en la qual els joves van ser els protagonistes.

L'acte va començar amb una xerrada sobre Raimon Panikkar i el seu llegat a càrrec de Jordi Pigem, doctor en Filosofia i profund coneixedor de la seva obra. La conferència va ser presentada per Josep Maria Blanco, membre de la Delegació Diocesana pel Diàleg Interreligiós del Bisbat de Girona i col·laborador de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós.

Tot seguit va tenir lloc una taula rodona en què set joves del municipi van oferir la seva visió sobre com conjuguen la pròpia fe i conviccions amb el dia a dia en un context intercultural i divers.

Durant l'acte també es va presentar el Calendari Interreligiós per al 2019, que vol ser una eina per visibilitzar la gran riquesa cultural i religiosa que hi ha a Salt, i on es poden veure les dates més destacades de cadascuna de les religions que existeixen al municipi.