Una quinzena de propostes dedicades a la música de tradició oral ha sigut l'aposta de la tercera edició del Festival Càntut, que ha tingut lloc durant aquest cap de setmana a Cassà de la Selva. Els encarregats d'inaugurar el festival, que segons els organitzadors «ha tingut molt bona resposta per part del públic», van ser Mans Manetes, un espectacle dedicat a l'Alguer, i la proposta Càntut al bar, ideada especialment per al festival, de Roba Estesa i Germà Negre. Aquesta última actuació, «des del primer moment va arrencar els cants i els cors dels assistents amb peces dels seus respectius repertoris i altres conegudes per tothom», van explicar els organitzadors del festival.

Ahir es va posar el punt final a la iniciativa, que té com a objectiu reivindicar la tradició oral a les comarques gironines. Així, van actuar la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb el seu últim disc Si són flors, floriran; Balkan Paradise Orchestra, una formació de vent i percussió; Arnau Tordera i Magí Canyelles amb la seva actuació guanyadora del premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional i «l'activitat especialment pensada per a l'ocasió»: Vermut cantat, que va ser dirigida per Gemma Pla i Àlex Carrera i va proposar cançons conegudes als assistents perquè «deixessin la vergonya i els acompanyessin a cantar».

A causa de la previsió meteorològica els concerts previstos a l'aire lliure van haver de canviar d'ubicació per no cancel·lar-los. Així mateix, durant tot el festival es va poder visitar l'exposició Cançons de Pandero a Can Trinxeria, on també es podia visionar el documental L'Alguer: un pentagrama com un carrer, dirigit pel periodista vigatà Roger Cassany.