La Unió d'Actors i Actrius assegura que si hi hagués algun acomiadament per embaràs en el sector aquest seria declarat «nul». Així ho ha posat de manifest en un comunicat després de la polèmica per la substitució de l'actriu Aina Clotet de la sèrie que dirigeix Leticia Dolera, però en qualsevol cas, ha matisat que no pot entrar a valorar el cas en concret en «no conèixer-ho de primera mà».

En aquest sentit, l'associació precisa que els artistes en espectacles públics tenen una regulació laboral especial sobre la base del Reial decret 1485/1985, però que en aquest decret no es regula res relatiu a la qualificació de l'acomiadament, i, per tant, les seves condicions es concerneixen a l'Estatut dels Treballadors. Així, explica que aquest estatut estableix com a nul tot acomiadament durant les prestacions associades a la maternitat, així com el de les treballadores embarassades.

Així mateix, subratlla que tot i que els artistes tenen una cobertura de Seguretat Social en tots els treballs, existeixen, com es recull en l'Informe de la Subcomissió de l'Estatut de l'Artista i el Treballador de la Cultura, algunes «llacunes i problemes» a l'hora de l'accés efectiu a aquests drets, però en cap cas «en relació a la falta de dret».

Per això, des del sindicat advoquen per un canvi en les prestacions de la Seguretat Social que «permeti garantir de manera efectiva el dret». Si bé, respecte de la relació laboral, subratlla que «la norma és clara» i que «la seva aplicació no requereix d'interpretacions si no que únicament s'ha de resoldre amb el compliment de la Llei».