Comencem un nou any de celebracions cristianes amb el temps d'Advent. Aquest és el primer diumenge d'aquest temps, que acabarà amb la celebració del Nadal de Jesucrist. Per això s'anomena «Advent», és a dir, temps d'espera de l'adveniment de Jesús, temps d'esperança.

Durant aquestes setmanes l'Església, mitjançant la litúrgia, assenyala que cal pensar i viure tres adveniments o vingudes: la vinguda del naixement de Jesús, la vinguda gloriosa a la fi dels temps, i la vinguda del Senyor ara i aquí en la nostra vida. Per tant, cal sentir que el Senyor ha vingut, vindrà i ve a la nostra vida.

Les persones vivim amb petites i grans esperances. Tots podem fer un llistat de les nostres esperances, que depenen de les situacions que vivim, de les fites o finalitats que ens hem proposat, de les il·lusions o somnis que tenim.

Podem pensar en les esperances en l'àmbit familiar, del treball, dels estudis, de les amistats, de la salut, de la valoració i el reconeixement propi... Petites o grans esperances que motiven les nostres actuacions. La pregunta és què cal esperar segons el temps d'Advent i la relació que té amb la nostra vida quotidiana i amb la història de la humanitat.

Cal esperar Jesucrist!

Esperem que Jesucrist, el Salvador, que ja s'ha encarnat en la història humana, torni gloriós per portar a plenitud la salvació que ens ofereix amb la seva vida, mort i resurrecció. En definitiva, esperem que la història de cadascú i de la humanitat acabarà bé, i molt bé, perquè acabarà en Déu.

Aquesta esperança en «el cel» de cap manera ens allunya de la terra i del compromís d'estimar-la i transformar-la, ans al contrari. El nostre compromís és lluitar contra tot mal, contra tota injustícia; en definitiva, contra el pecat, per assegurar la vida -amb dignitat, amb llibertat, amb fraternitat- de tota persona i de tots els pobles, tal com Déu vol. És cert, però, que ho fem amb la convicció de la victòria final del nostre Déu i de la nostra participació en aquesta victòria.

Tanmateix, la nostra esperança és també que Jesús continua venint a la nostra vida ara i aquí [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).