El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va signar el passat 30 de novembre el nomenament dels nous arxiprestes de la diòcesi, que assumeixen el càrrec per a un període de tres anys. La funció d'un arxiprestre és coordinar un conjunt de parròquies, geogràficament properes entre si, per tal de garantir la seva acció pastoral i facilitar així el creixement de les seves comunitats.

D'aquesta manera, Miquel Ramió serà arxipreste de Girona-Salt, Enric Costa s'encarregarà de l'arxiprestat dels Àngels-Llémena, Martirià Brugada assumirà la responsabilitat a Tordera, Joan Soler s'encarregarà del Maresme, Miquel Àngel Ferrés serà arxipreste de l'Alt Empordà interior i Josep Puig serà el responsable de l'Alt Empordà Marina.

Joan Pujol assumeix la responsabilitat a la Costa Brava Centre, Pere Domènech rep l'encàrrec de l'Alt Fluvià, Ramon Pijuan s'encarregarà de Banyoles, Josep M. Castellà serà arxipreste del Ter-Brugent, Jaume Julià serà arxipreste de la Selva i Ramon Alventosa coordinarà la zona de Farners-Montseny. Finalment, Joan Amich, vicari episcopal, assumeix en funcions el servei d'arxipreste del Montgrí-La Bisbal.

Més nomenaments

D'altra banda, el bisbe Pardo també ha signat recentment altres nomenaments: mossèn Rafel Felipe com a professor estable de l'Institut de Ciències Religioses de Girona i Pere Domènech com a rector de Batet i capellà del santuari de la Mare de Déu del Tura d'Olot. A més, també ha nomenat Àngela Blanch i Àngel Renart com a laics amb la missió de dirigir la celebració de la paraula els diumenges i festius en absència de prevere a la parròquia de Llers.