La nova temporada de concerts d'Ibercàmera a Girona, que arrencarà el pròxim 20 de gener i es prolongarà fins al 9 de juny, ha programat primeres audicions i peces mai interpretades anteriorment a la ciutat, a l'hora que ha presumit de creixement amb públic de totes les comarques.

El president d'Ibercàmera, Josep Maria Prat, es va mostrar orgullós ahir de poder presentar a Girona per primera vegada un director de màxim prestigi mudial com Valery Gergiev, que oferirà al front de l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky (10 de març) la Simfonia núm. 8 de Schubert i la cantata Alexander Nevsky, de Prokófiev. L'orquestra actuarà acompanyada de l'Orfeó Català.

Presència excepcional es pot considerar també la de l'Orquestra Simfònica Txaikovski, amb Alexander Volodin al piano, que interpretarà (12 de maig) el Concert per a piano núm.3 de Prokófiev i la Simfonia núm. 5 de Txaikovski.

Prat va citar entre altres peces la Simfonia número 9 de Mahler, l'execució de la qual anirà a càrrec de la Simfònica de Düsseldorf (20 de gener), o Les quatre estacions portenyes de l'argentí Astor Piazzolla, en aquest cas de la mà de l'Orquestra de Cambra de Munic (3 de febrer).

Prat va presentar ahir tot el cicle de concerts i va remarcar que l'arribada de la formació muniquesa no és casual, ja que Adam Fischer compleix dos anys al front de l'orquestra i la seva aposta per Mahler ha arribat a «un punt perfecte», després de dos anys dedicats a interpretar i gravar les simfonies del compositor austríac.

D'altra banda, també va abocar elogis sobre el violinista japonès Fumiaki Miura, que actuarà a Girona el 24 de maig al costat de la pianista Varvara.

Josep Maria Prat va confirmar que aquest any se superaran els sis-cents abonaments en la capital gironina, una xifra «molt alta» si es compara en població amb altres ciutats i en la qual es reflecteix «una taxa de fidelitat molt elevada».

Prat va explicar a més que Ibercàmera compta amb públic en diferents racons de Girona, amb la qual cosa s'ha convertit en «capil·lar» a les comarques.

A més de les formacions esmentades, la nova temporada comptarà també amb el Cor de Veus d'Oxford, el pianista Gabriele Baldocci, el quartet Cosmos, el Trio Fortuny i el Cor Madrigal.

Cal tenir en compte que Mireia Barrera oferirà a Girona el seu darrer concert com a directora del Cor Madrigal.

Els preus per als concerts van dels 14 als 82 euros i les actuacions es faran com sempre a l'Auditori de Girona.