El cantant Antonio José Cortés Pantoja, conegut com Chiquetete, va morir ahir a Sevilla després de patir un atac de cor, segons va informar la productora Idarte Produccions.

Chiquetete, fill de Manuela Pantoja Cortés, va néixer a Algesires, tot i que aviat la seva família va traslladar la seva residència a Sevilla quan tenia vuit anys. Amb 12 anys es va iniciar al món artístic formant part del conjunt Els algecireños (posteriorment anomenat Los Gitanillos del Tardón), al costat de Manuel Molina Jiménez i Manolo Domínguez, més conegut com El Rubio. En aquest moment va adoptar el nom artístic del seu oncle matern, i pare de la també artista Isabel Pantoja, Juan Pantoja Cortés. Alternant la seva carrera amb el trio amb actuacions en diferents festivals, el cantaor flamenc va obtenir el Premi Mairena del Alcor el 1976. Després d'això, va iniciar la seva llarga carrera en solitari amb l'enregistrament de l'LP Triana despierta juntament amb Paco Cepero i Enrique de Melchor, i amb el llançament d'altres exitoses obres amb les quals va aconseguir el reconeixement del disc de Platí i d'Or.

Personalitats del món cultural i polític es van sumar al condol de l'artista. Així, entre molts altres, la SGAE va lamentar «profundament» la mort del cantant (societat de la qual era soci); la presidenta de la Junta d'Andalusia en funcions, Susana Díaz, va destacar la seva «manera dolça i continguda d'interpretar la cançó flamenca»; i el president del PP-A, Juanma Moreno, va traslladar el seu «més sincer condol als familiars i amics de qui va ser una gran veu de la nostra terra».