El Regne Unit ha encarregat un informe independent que mostri la persecució que pateix la població cristiana per trobar mesures que permetin donar suport als seguidors d'aquesta religió que, segons va assenyalar el govern britànic, ha estat objecte d'un augment dramàtic de violència a tot el món.

Cristians perseguits el 2018

Al voltant de 215 milions de cristians arreu del món s'han enfrontat aquest 2018 a la persecució per la seva fe, i les dones i els nens cristians són particularment vulnerables.

«Molt sovint, la persecució dels cristians és un senyal d'advertència de la persecució de cada minoria», va afirmar dimecres el ministre d'Afers Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt. «He demanat al bisbe Truro que vegi com el Govern britànic pot respondre millor a la difícil situació dels cristians perseguits a tot el món», va manifestar el polític perquè, va afegir, «podem i hem de fer més».

L'informe traçarà un mapa de la persecució cristiana en països clau del Pròxim Orient, Àfrica i Àsia, analitzarà el suport britànic i recomanarà una resposta política integral, segons va indicar el Govern.