La ciutat de Vic, que compta amb l'única llotja pública de tòfona d'Espanya, acollirà del 25 al 27 de gener un congrés internacional sobre la tòfona amb la intenció de posar en contacte tot el sector professional i divulgar els valors i la cultura d'aquests bolets comestibles. El congrés l'organitzaran el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació de la Generalitat, l'Ajuntament de Vic, l'European Mycologiocal Institute (EMI), el Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Segons ha informat la Generalitat, el Congrés Internacional Trufforum és un esdeveniment internacional ideat des de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial «European Mycological Institute» (AECT-EMI), de la qual el CTFC és soci fundador, que sorgeix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les llars i restaurants, educant els consumidors sobre aquest producte. La primera edició d'aquest congrés va tenir lloc a Saragossa el febrer de l'any passat, quan Catalunya va presentar la seva candidatura amb Vic com a ciutat d'acollida i va ser elegida entre Guadalajara i Sòria.

Segons els seus organitzadors, Trufforum 2019 pretén consolidar aquest congrés mundial per convertir-lo en un punt de trobada vertebrador del sector professional de la tòfona, divulgar els valors i la cultura d'aquest fong i popularitzar el seu ús a la cuina i la gastronomia.