L'actriu francesa Isabelle Huppert visitarà Barcelona aquest dissabte com a «padrina d'honor» d'un fòrum internacional de cinema que pretén crear un festival enfocat a la «circulació i adaptació d'obres literàries i cinematogràfiques europees al mercat asiàtic», segons ha explicat la directora i organitzadora del fòrum, Suzel Pietri. Altres personalitats que estaran presents en el fòrum, que se celebra demà dissabte a l'Hotel W de Barcelona, són l'actriu i «noia Almodóvar» Rossy de Palma i el guionista de la pel·lícula Amélie, Guillaume Laurant.

Segons l'organització del fòrum, la idea és buscar la manera de «fer circular les obres europees, els drets de les pel·lícules d'èxit, els llibres i els guions originals» cap al mercat asiàtic, «molt interessat en la producció cultural europea», en paraules de Pietri.

La creació d'aquest festival ha estat idea de l'agència Orbis Media, responsable d'altres fòrums i festivals com el Festival du Film de Cabourg, el Forum du Cinéma Européen d'Estrasburg i el Festival de l'Encre à l'Ecran de Tours.

En el fòrum hi participaran 40 artistes i professionals del cinema internacional al costat de representants de la premsa internacional, institucions de la cultura espanyola i catalana, i representants culturals de diferents països.

Pietri ha afirmat que l'organització del fòrum «farà tot el possible perquè el festival sigui una realitat d'aquí a un any», i ha assegurat que els pròxims mesos té previst organitzar altres esdeveniments.