El pròxim 16 de febrer tindrà lloc el segon Aplec de mestres i professors cristians al Centre Tarraconense de Tarragona (Seminari de Tarragona), una trobada organitzada pel Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Segons explica Pere Micaló, director del SIERC, i agafant de referència les xifres del primer Aplec de mestres i professors cristians de Catalunya que es va celebrar a Montserrat l'any passat, es preveu que l'assistència a la trobada sigui d'unes 120 persones, aproximadament. També es preveu que, d'aquestes, una vintena vinguin de la diòcesi de Girona, tal com va passar en l'edició anterior.

Els objectius d'aquesta trobada són principalment dos, destaca el director del SIEC: «Tenir un espai de trobada pels mestres que es defineixen com a cristians» perquè puguin explicar i compartir les seves vivències en els centres docents, i visitar el Museu Bíblic Tarraconense en «una segona part més didàctica, on els professors puguin aprendre i conèixer més sobre el món de la Bíblia i de Jesús».

La jornada començarà a dos quarts de deu del matí i, després de les acreditacions, la benvinguda i la pregària, tindrà lloc una taula rodona. Aquesta estarà formada per Jesús Blanco, mestre d'Educació Primària de Lestonnac Tarragona, Pere Bosque, professor de religió de l'Escola Anton Roig de Torredembarra, Núria Farré, professora de religió de l'IES Samuel Gili Gaia de Lleida i Raquel Robert, directora de l'IES Sant Feliu de Guíxols. Els convidats, explica Micaló, són docents «de diferents diòcesis i que ocupen càrrecs diversos dins dels centres educatius», que compartiran les seves experiències a les escoles i instituts on treballen, explicant també quines dificultats han hagut d'afrontar o amb quins acompanyaments s'han trobat al llarg de la seva trajectòria professional. La taula estarà moderada pel pedagog Juanjo Fernández.

Una vegada acabat el debat, es faran grups per treballar un qüestionari elaborat a partir de la conversa i s'intentaran extreure unes conclusions.

Després de dinar, tindrà lloc la visita didàctica al Museu Bíblic perquè els docents puguin aprendre més sobre aquest aspecte.

Les inscripcions per assistir al segon Aplec de mestres i professors cristians de Catalunya es podran fer a partir del 14 de gener i fins al 10 de febrer i tindran un preu de 20 euros.