L'embaràs real de l'actriu María Rodríguez i la seva parella, el també actor David Verdaguer, van inspirar Los días que vendrán, tercer llargmetratge del català Carlos Marquès-Marcet, que s'estrenarà en la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, va anunciar ahir el certamen.

La pel·lícula, que serà distribuïda a Espanya per Avalon, és el relat de l'embaràs d'una parella que al llarg de nou mesos ha d'aprendre a ser tres quan ni tan sols havia tingut temps d'aprendre a ser dos i explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència transformadora d'aquest procés.

Amb guió de Clara Roquet ( Petra), Coral Cruz ( Incerta glòria) i el mateix Marquès-Marcet, Los días que vendrán suposa la continuïtat en els temes de parella que inquieten el director des que va debutar amb 10.000 kilómetros (2014), una exploració de l'amor a distància amb la qual va guanyar el Goya a millor director novell. Els seus protagonistes, David Verdaguer i Natalia Tena, van repetir amb ell a Terra ferma (2017).