En quinze anys ha rodat nou llargmetratges, però també ha proposat diverses instal·lacions amb el cinema com a eina polivalent. El gironí Isaki Lacuesta, que ha guanyat dues vegades la Concha d'Or al festival de cinema de Sant Sebastià, protagonitza, amb la seva inseparable Isa Campo, una exhaustiva retrospectiva de la seva obra cinematogràfica a la Filmoteca de Catalunya.

Aquesta revisió de l'obra de l'autor d' Entre dos aguas -el seu film més recent- beu de l'antològica que li ha dedicat el Centre Pompidou de París, i ara les projeccions arriben a Catalunya de la mà de la Filmoteca.

Les instal·lacions que va presentar la institució parisenca també arribaran, ampliades, aquest 2019 al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona (a partir del 25 de gener) i a l'Arts Santa Mònica de Barcelona (17 de maig).

Aquest dimarts, Lacuesta va presentar a la Filmoteca la retrospectiva, acompanyat per Isa Campo, amb la projecció de Murieron por encima de sus posibilidades i d'un dels films encarregats pel Centre Pompidou de París.

No hi ha dubte que el realitzador gironí viu un moment pletòric. A més a més, inaugura a la Fabra i Coats de Barcelona una instal·lació interactiva que ha fet conjuntament amb el músic Refree. «Inaugurarem amb un concert a quatre mans, en directe, amb música seva i imatges meves», ha declarat Lacuesta al Diari de Girona.