22 de gener de 2019
22.01.2019
Diari de Girona

Investigadors espanyols troben el terra de calç pintat més antic del món

La troballa, resultat d'un projecte realitzat al jaciment de Kharaysin de Jordània, tindria una antiguitat de 10.800 anys

22.01.2019 | 00:47
Investigadors espanyols troben el terra de calç pintat més antic del món

Diversos investigadors espanyols, entre ells el CSIC de Barcelona, han participat en la troballa del terra de calç pintat més antic del món, resultat del projecte realitzat al jaciment Kharaysin, a Jordània. El projecte es va iniciar el 2014 i hi estan involucrats l'Institut Internacional d'Investigacions Prehistòriques (IIIPC) de la Universitat de Cantàbria (UC), el CSIC de Barcelona i la Universitat Pontifícia de San Esteban de Salamanca, segons va informar ahir la UC en una nota de premsa.

«Es tracta de la troballa, realment excepcional, d'un terra pintat en una cabanya oval que està datat al voltant de 8.800 calç BC, és a dir, fa uns 10.800 anys. És, per tant, el terra de calç pintat més antic del món», ha explicat l'investigador del IIIPC de la UC, Luis César Teira. El mateix Teira ha afegit que a més d'aquest sòl, se n'ha pogut documentar un altre, també pintat, però datat en moments més recents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit