L'empresa tecnològica xinesa Xiaomi ha anunciat que ha creat el primer telèfon mòbil del món la pantalla del qual es pot plegar per dos punts diferents. El cofundador i president de la companyia, Lin Bin, va publicar ahir un vídeo al seu compte oficial de Weibo -equivalent xinès de Twitter- en què mostra la innovació, assegurant que el dispositiu es pot utilitzar com a mòbil i com a tauleta depenent de les necessitats de l'usuari. «Serà el primer telèfon mòbil doblement plegable del món. És una combinació perfecta d'experiència d'ús de tauletes i telèfons mòbils, és pràctic i bonic. Si agrada al públic, el produirem a gran escala», va explicar el directiu. Lin va demanar opinió als seguidors de la marca i va plantejar dos possibles noms per al producte: Dual Flex i MIX Flex.

Les companyies xineses es troben immerses en una batalla per innovar en el camp de les pantalles plegables: Royole, una firma no massa coneguda fora del país, va presentar el primer telèfon intel·ligent amb pantalla plegable del món el passat 9 de gener en el marc de la prestigiosa fira tecnològica CES de Las Vegas (EUA).

Aquest dispositiu, anomenat FlexPai, busca «acabar amb l'era de les pantalles trencades» i es pot doblegar de 0 a 180 graus.