Girona commemorarà enguany el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. A través del Patronat Call de Girona, la ciutat ha organitzat una sèrie d'actes amb l'objectiu de condemnar, sense excepcions, totes les manifestacions d'intolerància religiosa i d'incitació a la violència contra persones o comunitats basades en l'origen ètnic o en les creences religioses.

L'activitat central tindrà lloc demà amb el muntatge d'una instal·lació informativa de memòria i record de les víctimes de la barbàrie que se situarà al pati del Centre Bonastruc ça Porta.

Totes les persones que ho desitgin podran expressar els seus sentiments en aquest espai al llarg de tot el dia. A més, de deu del matí a set de la tarda, el Museu d'Història dels Jueus oferirà una jornada de portes obertes perquè qui ho vulgui pugui visitar l'equipament de forma gratuïta.

A més, el 31 de gener, la sociòloga Marta Simó oferirà la conferència La població catalana i el seu encontre amb l'Holocaust.