L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona va presentar ahir una campanya que té l'objectiu de conscienciar sobre la importància de les cardiopaties infantils i impulsar la investigació en aquest camp, ha informat el centre en un comunicat. El projecte vol tocar el cor de la societat sobre aquestes patologies i destacar el paper del Servei de Cirurgia Cardíaca i Cardiologia Pediàtrica de Vall d'Hebron com el centre de Catalunya que atén pacients de més complexitat.

Vall d'Hebron és l'únic hospital amb programa d'insuficiència cardíaca i trasplantament cardíac pediàtric de Catalunya, i el programa de trasplantament es va iniciar el 2006, amb més de 50 trasplantaments fets a nens amb uns resultats excel·lents de supervivència i qualitat de vida. Cada any atén uns 7.000 pacients, registra més de 500 ingressos hospitalaris i practica més de 200 cirurgies cardíaques, més de 200 cateterismes cardíacs i més de 100 procediments d'arrítmies.

«Sensibilitzar la ciutadania sobre les cardiopaties infantils i contribuir que la investigació avanci en aquest camp són els objectius fonamentals de la campanya», va explicar el cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de l'hospital, Ferran Rosés. Els impulsors de la campanya també van destacar que adherir-s'hi és tan fàcil com entrar a Facebook o Instagram i buscar l'etiqueta #VHTocaElCorazón i regalar un m'agrada, publicar alguna foto amb aquesta etiqueta o bé donar fons per invertir en nous tractaments i materials.