Un error en la confecció de la plantilla de les respostes té en suspens els 14.000 o 15.000 metges que a la tarda d'ahir dissabte van realitzar l'examen per obtenir una plaça MIR.

La prova, de tipus test, constava de 225 preguntes i 10 més de reserva. Cada pregunta oferia quatre opcions de resposta. La plantilla tenia 235 quadrets per posar la lletra de l'opció triada. Però en la numeració s'observen tres errors: el número 190 està repetit, i falta el 191; el 205 està repetit; i falta el 207.

Aquests errors en la plantilla han provocat una gran inquietud entre els opositors. No obstant això, el Ministeri de Sanitat l'ha catalogat com a "errades puntuals", i ha ofert la següent explicació: "Es van impartir les instruccions oportunes i de forma precisa als delegats en les diferents aules d'examen per solucionar el problema. Es va fer de forma àgil i ràpidament en els primers moments de l'examen perquè els aspirants no es veiessin afectats en el normal desenvolupament de la prova ".

L'examen es va fer ahir de manera simultània a tot Espanya: a les quatre de la tarda. Quan es van advertir aquests errors, a les aules de tot el país van començar a sorgir protestes, i les explicacions que es van donar en cada lloc van ser diferents. I es va concedir als opositors 15 minuts més per fer l'examen. Això ha fet créixer l'angoixa.

El Ministeri ha reconegut l'error, però simplement ho ha qualificat d'"errada puntual".