El Saló Internacional del Còmic de Barcelona canvia el seu nom per Comic Barcelona en la seva 37a edició. El canvi vol ser un símbol de la nova etapa «renovadora» del saló, que es redueix enguany de quatre a tres dies, del 5 al 7 d'abril, i sumarà més metres quadrats: passant dels 50.000 de la darrera edició a 52.000, a Fira Barcelona Montjuïc als palaus 1, 2, 5 i la Plaça Univers. «Volem transmetre el món del còmic a més públics», va explicar ahir Meritxell Puig, directora general de Ficomic. Puig confia en repetir els 118.000 visitants del 2018. Un dels protagonistes d'aquesta edició serà Stan Lee, pare de gran part dels superherois de Marvel, mort l'any passat.

La directora general de Ficomic va assegurar que aquesta és una nova etapa «integradora, renovadora, actual, engrescadora i il·lusionant» i una mostra d'això és el canvi de logotip i de nom. Una etapa, va explicar, que «es vol adaptar al nous temps. Volem un còmic per tots on tingui oportunitat tothom i transmetre el món del còmic a més públics. Volem ser més», va concloure. Sobre la reducció de dies del saló, Puig va explicar que un dels seus objectius és concentrar més les activitats perquè «tothom pugui gaudir-ne més».

El cartell d'enguany, creat per Ana Galvañ, volien que reflectís la nova etapa. «Buscàvem una proposta que integrés còmic i il·lustració, d'una autora jove i espanyola i que marqués la nova etapa il·lusionant» del saló, va explicar Puig.

Antoni Guiral, assessor i comissari d'exposicions del 37è saló, va recalcar al seu torn que un dels protagonistes d'aquesta edició serà Stan Lee, editor, guionista i divulgador. L'exposició va més enllà del pare dels superherois de Marvel, sinó que també retratarà la història dels còmics a partir de les aportacions de Stan Lee. La primera part d'aquesta estarà dedicada a ell com a guionista i editor i als herois que va crear; la segona, s'anomena «El comic-book a partir de Lee»; la tercera estarà dedicada a dibuixants espanyols als Estats Units i a la quarta es deixarà un espai perquè els autors espanyols de còmics puguin homenatjar in situ Stan Lee.