L'Acadèmia de Hollywood no lliurarà finalment cap dels premis Oscar del cinema durant les pauses publicitàries de la gala. Així ho va anunciar ahir la institució, després de la gran polèmica generada dins la comunitat del cinema, amb fortes crítiques a la decisió. Amb l'objectiu que la cerimònia no superés les tres hores de durada, l'Acadèmia va anunciar dilluns passat que els guardons en les categories de fotografia, edició, curtmetratge de ficció, i maquillatge de perruqueria es presentarien durant els anuncis i va detallar que, posteriorment, els discursos dels seus guanyadors s'emetrien editats i en diferit.

La decisió de l'organització va ser molt discutida per grans figures del cinema en els últims dies, que van arribar a enviar una carta a l'Acadèmia exigint que fes marxa enrere. Més de quaranta cineastes i directors de fotografia de primera línia, entre els quals figures com Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Damien Chazelle, Spike Lee o Roger Deakins, van mostrar en una missiva el seu rebuig a una mesura que van qualificar d'«insult a la professió».

Davant aquesta allau de protestes, des de l'Acadèmia van tractar d'aclarir que no es volia treure valor a aquestes quatre categories i es van reunir, a més, amb representants dels directors de fotografia per escoltar els seus arguments. Les protestes i el pes que tenen directors i productors han fet que l'organització fes marxa enrere. D'aquesta manera, en la cerimònia, que tindrà lloc el diumenge 24 de febrer a Los Angeles, es podrà saber en directe si el film espanyol Madre s'endú el premi a millor curtmetratge de ficció.