L'actor Martí Galindo i Girol, conegut pel personatge de «senyor Galindo» de Crónicas Marcianas, ha mort als 81 anys, segons va anunciar en el seu compte de Twitter Josep M. Mainat, un dels membres de la productora Gestmusic de la qual va sortir el reeixit programa de Telecinco que va presentar Javier Sardà.

Amb una aparença física de la qual sobresortia la seva petita estatura i el seu vestit de tall clàssic, Martí Galindo va saltar a la fama a partir de setembre de 1997 de la mà de Javier Sardà i un programa en el qual va participar fins a la sisena temporada, dos anys abans del final de les seves emissions el 2005. En el seu tuit, el productor Josep Mainat subratlla la mort «d'una gran persona que he estimat durant molts anys. Serà difícil d'oblidar».

A través del seu compte a la xarxa social Instagram, l'humorista Paz Padilla, amb la qual va treballar el «senyor Galindo» a Crónicas Marcianas, expressa la seva tristesa per la seva pèrdua i afirma: «Era una de les persones més grans que he conegut, molt bon company, afectuós, una persona com poques n'hi ha, va fer la meva feina molt fàcil, no t'oblidaré, no t'oblidarem #cronicasmarcianas, tots t'estimàvem. Bon viatge amic, et recordaré sempre».

Carlos Latre, també company de l'actor barceloní a Crónicas Marcianas, l'acomiadava a través de Twitter: «Se'ns en va el meu estimat Martí Galindo. El mític senyor Galindo! Sempre em va tractar amb afecte i estimació. Vam compartir bons moments. Que soni la millor música clàssica (que ell adorava) per dir-li adeu amb el millor dels somriures... :)».

El 22 de juliol de 2005, Javier Sardà va acomiadar el programa nocturn després de vuit anys d'emissions a Telecinco, i entre els col·laboradors inicials figuraven, al costat del mateix Martí Galindo, Manuel Fuentes i Mariano Mariano, als qui després se sumarien professionals com Juan Carlos Ortega i Boris Izaguirre.

Altres treballs televisius del senyor Galindo, que a més d'actor era regidor, es van centrar en el programa Planeta Imaginari de Televisió Espanyola, que es va emetre en la dècada dels vuitanta del segle passat. Martí Galindo va obtenir el 1998 un TP d'Or com a millor personatge revelació de la petita pantalla.

Nascut a Barcelona el 1937, Martí Galindo va participar també com a actor de teatre en diverses obres en sales de la capital catalana, entre elles L'home, la bèstia i la virtut, de Luigi Pirandello, La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet, i a la comèdia musical Snoopy, dirigida per Ricard Reguant.