07 de març de 2019
07.03.2019
Diari de Girona

Intel·ligència artificial i creació digital centraran el Sónar+D

L'organització de la cita, que se celebrarà del 17 al 20 de juliol, preveu l'assistència d'unes 20.000 persones

07.03.2019 | 00:32
Realitat immersiva de TeamLab.

Sónar+D aprofundirà en temàtiques com la intel·ligència artificial i la darrera tecnologia musical com a part del programa de l'edició del 2019, segons van desvetllar aquest dimecres els seus organitzadors. TeamLab i Canada seran els protagonistes del primer àmbit, i seran a la cita, del 17 al 20 de juliol de forma simultània a Sónar de Dia a Fira Montjuïc de Barcelona, al costat dels projectes de Daito Manabe o Holly Herndon.

Pel que fa a la qüestió tecnològica aplicada al món de la música, se'n parlarà de la mà de la companyia sueca Teenage Engineering. Els responsables de Sónar+D preveuen que en aquesta edició hi haurà més de 20.000 assistents i prop de 5.000 professionals de 2.100 empreses, provinents de 60 països d'arreu del món.

Els impulsors de Sónar+D destaquen que teamLab és un estudi interdisciplinar de tecnologia digital immersiva «reconegut en l'àmbit mundial» com el més influent pel que fa a la creació digital. De la seva banda, els japonesos Daito Manabe i el neurocientífic Yukiyasu Kamitani hi presentaran una investigació per visualitzar els pensaments. Altres qüestions que es debatran al certamen són la realitat augmentada, el so «espacialitzat», les últimes tendències en l'àmbit dels videoclips, els sintetitzadors o els vídeojocs.

A banda, Sónar+D dobla l'oferta de workshops i classes magistrals de creadors, tecnòlegs i científics d'anomenada mundial, fins a 180 ponents. La iniciativa Sónar+D té dues convocatòries obertes, el Sónar+D Innovation Challenge, per a empreses que vulguin proposar un repte a la comunitat creativa per a la creació de prototipus que es construiran i presentaran a Sónar+D. I de l'altra, la de l'Àrea expositiva de Sónar+D, dirigida a les comunitats artística i tecnològica que vulguin presentar dispositius, aplicacions, instal·lacions interactives, experiments de realitat virtual i augmentada, prototipus o instruments musicals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook