09 de març de 2019
09.03.2019
Diari de Girona

El Papa demana als catòlics que en la Quaresma s'alliberin del consumisme

Durant la missa del dimecres de cendra, el pontífex va instar a «dejunar del que és superflu i distreu»

09.03.2019 | 01:33
El Papa demana als catòlics que en la Quaresma s'alliberin del consumisme

El Papa ha demanat als catòlics que s'alliberin «dels tentacles del consumisme i dels paranys de l'egoisme» durant la Quaresma, el període de quaranta dies abans de Setmana Santa, que comença aquest dimecres. «Necessitem alliberar-nos dels tentacles del consumisme i dels paranys de l'egoisme, de voler cada vegada més, de no estar mai satisfets, del cor tancat a les necessitats dels pobres. Jesús, que crema amb amor en el tronc de la creu, ens crida a una vida encesa en el seu foc, que no es perd en les cendres del món; una vida que crema de caritat i no s'apaga en la mediocritat», va instat durant la missa del dimecres de cendra.

Francisco, que va presidir aquesta celebració a la Basílica de Santa Sabina, a Roma, una de les construccions paleocristianes més antigues que existeixen en el món, va dir que la Quaresma «és una crida a detenir-se, a anar a l'essencial, a dejunar d'allò que és superflu i distreu». «És un despertador per a l'ànima», va definir.


«Redescobrir la ruta de la vida»

Per al Pontífex, aquests 40 dies en què els cristians es preparen per a Setmana Santa «és el temps per a redescobrir la ruta de la vida» perquè en el camí de la vida, «com en tot viatge, la qual cosa realment importa és no perdre de vista la meta».

Per al Papa, la Quaresma ha de servir «per a trobar de nou la ruta» i alliberar-se de tantes coses que hi ha la ment perquè «res quedarà». «Per molt que t'afanyis, no et portaràs cap riquesa de la vida. Les realitats terrenals s'esvaeixen, com la pols en el vent», va recalcar el Papa.

«Els béns són passatgers, el poder pansa, l'èxit acaba. La cultura de l'aparença, avui dominant, que ens porta a viure per les coses que passen, és un gran engany. Perquè és com una flamarada: una vegada acabada, queden només les cendres», va afegir.

Abans de començar la celebració, el Papa va presidir una processó de penitència cap a la pròxima basílica de Santa Sabina i després de l'homilia ha imposat i rebut la cendra sobre el front. Sobre aquest signe el Papa ha dit que ajuda a lliurar-se de la vanitat del tenir, del pensar que les coses són bones si ho són per a un.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook