23 de març de 2019
23.03.2019
Diari de Girona

El Parlament celebra la Setmana de l'Harmonia Interconfessional

Enguany el lema ha estat «Veritat, justícia i religió». A l'acte hi van assistir representants catòlics, ortodoxos, evangèlics, musulmans i jueus

23.03.2019 | 01:33
El president del Parlament, Roger Torrent, amb representants de les confessions.

El Parlament de Catalunya ha celebrat aquesta setmana una jornada amb motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, enguany sota el lema «Veritat, justícia i religió». A l'acte, organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions, hi van participar representants de les comunitats religioses que aplega l'entitat: esglésies catòlica i ortodoxa i comunitats evangèlica, musulmana i jueva, a més d'altres religions que s'hi integren mitjançant el Consell Interreligiós.

El president del Parlament, Roger Torrent, va ser l'encarregat d'inaugurar la sessió, juntament amb el president del Grup, l'arxipreste «stavrophor» Joan Garcia, i la sub-directora general d'Afers Religiosos, Isabel Escandell. Tots tres van expressar el rebuig als atemptats com el de Nova Zelanda, que mostren «les traces de malaltia» que «en el fons» té la societat, en paraules de l'arxipreste Garcia, que també va defensar la importància de l'alteritat i va reivindicar el paper de les religions com a «element de cohesió social» que «ajuda a fer créixer la societat».

Torrent, per la seva banda, va destacar la importància de la convivència, el diàleg i l'empatia per combatre el «discurs de l'odi». «Hem de mirar-nos als ulls els uns als altres i entendre la mirada de l'altre, també des d'un punt de vista polític a casa nostra», va advertir.

Per la seva banda, Escandell va advertir que no hi pot haver «cap justificació religiosa a la barbàrie», va remarcar la pluralitat de creences que conviuen a Catalunya i va defensar el dret a la llibertat religiosa.

La sessió va continuar amb les conferències El paper de la justícia i de la pau en les religions, a càrrec de Jaume Flaquer, teòleg, doctor en islamologia i membre de Cristianisme i Justícia; Celebració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, a càrrec de Carme Gutiérrez, membre del Consell Interreligiós de Terrassa, i El compromís del moviment ecumènic de l'ACAT per l'abolició de la tortura i la pena de mort, a càrrec d'Emili Chalaux, president d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT).

La jornada la va moderar i la va cloure Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit