La mítica bruixa de pedra de la Catedral de Girona, una gàrgola gòtica penjada a les altures i que no és fàcil de veure, cobra vida per convertir-se en La bruixa amiga i salvar uns nois perduts a la vall de Sant Daniel.

Aquesta és una entranyable història sorgida de la pluma de l'escriptor Miquel Fañanàs, que ja havia guanyat el premi Néstor Luján de novel·la històrica per La bruixa de pedra, i que ara recupera el personatge per a una narració infantil.

MMV Edicions, una editorial del Pla de l'Estany, acaba de publicar la història amb acolorides il·lustracions de Laia Berloso, que és mestra a l'escola de Taialà.

«Aquesta novel·la infantil és com una fillola d'aquella novel·la que l'any 2012 em va permetre guanyar el premi Néstor Luján de novel·la històrica», ha explicat Fañanàs, que és col·laborador habitual del Diari de Girona.

La bruixa amiga es presentarà dissabte vinent a la Llibreria 22 de Girona, en un acte a les 12 del migdia que comptarà amb la complicitat de Pili Bosch, mestra a l'escola de Domeny. Fañanàs ja s'havia endinsat en el gènere infantil a la col·lecció Vaixell de Vapor, de l'editorial Cruïlla.

La bruixa amiga té també connotacions familiarsLa bruixa amiga, ja que la protagonista és una nena de 10 anys que es diu Gemma, nom coincident amb el de la neta de l'escriptor. Des de les altures, la bruixa de pedra observa tot el que passa a la ciutat. La seva ajuda resultarà imprescindible per al rescat d'uns amics de la Gemma perduts durant una excursió a Sant Daniel.