L'església del Sagrat Cor de Girona acull des d'ahir i fins aquest vespre 24 hores d'adoració al Senyor, seguint la convocatòria del papa Francesc. D'aquesta manera, la iniciativa arriba ja a la seva quarta edició amb el doble objectiu d'oferir unes hores de penitència i oració en el tercer divendres de Quaresma. Aquestes 24 hores van començar ahir a un quart de vuit del vespre amb una missa inaugural en castellà i finalitzaran avui a les vuit del vespre amb una missa de cloenda presidida pel bisbe Francesc. Al llarg del dia s'aniran fent torns d'adoració al Santíssim oberts a tothom que hi vulgui participar.

La iniciativa va a càrrec de l'Adoració Nocturna de Girona, Divina Misericòrdia, Hakuna i el Bisbat de Girona. Aquest és el segon any que se celebra a l'església del Sagrat Cor, al carrer Albereda, ja que en les dues primeres edicions havia tingut lloc a les Carmelites de Montilivi. Les 24 hores van començar ahir amb una missa inaugural en castellà, i tot seguit es van resar les vespres i el Sant Rosari. A partir de les onze de la nit es van tancar les portes i va haver-hi torns de vetlla a càrrec de noies i dones de l'adoració nocturna fins a dos quarts de set d'aquest matí, moment en què s'han de tornar a obrir les portes. Just en aquell moment tindrà lloc un res de laudes i a partir de les set se celebrarà una missa en català.

A les nou del matí començarà un Via Crucis i a les dotze del migdia hi haurà el res de l'Angelus i el Sant Rosari. A partir de les tres de la tarda hi haurà la pregària de la Coronilla de la Divina Misericòrdia, i a les sis es tornarà a resar el Rosari. A dos quarts de set hi haurà una nova missa en castellà i a dos quarts de vuit, res de vespres i reserva del Santíssim. Els actes previstos s'acabaran a les vuit del vespre amb la missa presidida pel bisbe Francesc.

Al llarg del dia es faran torns d'adoració oberts a tothom i també hi haurà sacerdots per atendre confessions.