El complex La Fortalesa de Sant Julià de Ramis exposa des d'ahir més d'una trentena de pintures de Robert Llimós, una retrospectiva que repassa la trajectòria de l'artista entre el 1965 i el 2009. L'espai ha programat aquesta exposició fins al 30 de juny i, a partir de llavors, es podrà veure la segona part de l'obra de Llimós, la més escultòrica i «alienígena». El pintor va canviar la seva mirada artística quan, assegura, va veure éssers d'altres planetes i una nau extraterrestre. No només va canviar el concepte, sinó que també va suposar un gir en la forma, tot traient protagonisme al pinzell i apostant per les formes escultòriques.

El mateix Llimós va reconèixer en la inauguració que des de fa deu anys només es dedica a pintar i esculpir éssers d'altres planetes i objectes voladors. «M'ha canviat completament la vida i la manera de fer i treballar», va dir l'artista. Pel que fa a La Fortalesa, Llimós creu que «és un espai molt gran i és molt agradable poder presentar la meva obra aquí».

En relació amb l'adjectiu que des d'alguns cercles se li atribueix de l'«abduït», Llimós no va defugir de l'apel·latiu, tot i que no el «comparteix». «Prefereixo estar abduït per extraterrestres que no pas pel capitalisme», va reblar.