La Diputació de Lleida invertirà a millorar les mesures i protocols de seguretat per a la gestió dels riscos d'inundabilitat perquè una activitat com el Doctor Music Festival torni a celebrar-se al Pallars. Segons la presidenta de la Diputació lleidatana, Rosa Maria Perelló, qui ha mantingut una reunió amb els alcaldes de la comarca del Pallars Sobirà afectats pel trasllat del festival, «s'ha arribat a una situació molt dura» però no s'ha de perdre «un punt d'optimisme». «S'ha arribat a un acord per treballar junts perquè el Doctor Music es pugui fer un altre any», va dir.

Perelló va assegurar que la solució al problema passa per «buscar solucions» a l'informe de l'ACA, per això es destinaran elements que permetin millorar la seguretat o, almenys, minimitzar els possibles riscos d'inundació a la zona. Tot això, va afegir, es durà a terme aprofitant els nous «avenços tecnològics en sensors de rius o radars meteorològics».

D'una altra banda, la presidenta es va comprometre a «acompanyar» els alcaldes i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà en les reunions amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, així com amb el conseller de Territori. A més, Perelló es va comprometre a implementar campanyes de promoció turística del Pallars, amb l'objectiu de «pal·liar la repercussió negativa» que suposa la marxa del festival.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, va destacar que l'«essència» del festival Doctor Music és a la comarca del Pallars i que, per tant, no volen «tancar portes, sinó deixar-les obertes amb vista al futur».