La Schubertíada de Vilabertran, que se celebrarà entre el 17 i el 31 d'agost a la localitat empordanesa, commemorarà en la seva 27a edició el quart de segle del debut del baríton Matthias Goerne, qui oferirà dos recitals, el 24 i el 26 d'agost. L'alemany, que va debutar a Vilabertran l'11 de setembre del 1994, ha triat per al seu primer recital, acompanyat al piano per Alexander Schmalcz, un programa amb obres poc freqüents com les cançons de Xostakóvitx amb textos de Puixkin, les de Martin amb textos d'Hugo von Hofmannsthal i les més primerenques de Mahler. El segon recital l'integrarà una selecció dels lied més apreciats pel cantant.

Per a aquest estiu s'han programat 19 concerts entre Vilabertran, Figueres, Castelló d'Empúries i, un any més, la localitat de Valdegovía / Gaubea (Àlaba). Posteriorment, n'hi haurà cinc a Barcelona, fins a sumar 24 audicions.

Considerat com un festival de referència a Europa en el lied, la forma musical més romàntica, al Palau de la Música debutarà en recital el baríton Christian Gerhaher, amb el pianista Gerold Huber.

A la canònica de Santa María destaquen la inauguració amb la presència de la soprano Christiane Karg i també tornarà Andrè Schuen. A més, la mezzosoprano Joyce DiDonato oferirà un concert amb l'estrena europea de la seva versió del Viatge d'hivern, un dels clàssics schubertians. D'altra banda, el Quartet Casals torna, un any més a Vilabertran, per la clausura.

Respecte al nou talent, els responsables de l'esdeveniment, el seu director, Víctor Medem, i el president de l'Associació Franz Schubert, Jordi Roch, han assenyalat que s'aposta per l'Acadèmia de la Schubertíada de la mà del pianista Wolfram Rieger.

L'edició del 2019 comptarà, també, amb el pianista Nicholas Angelich, i amb Malcolm Martineau, Alexander Schmalcz, Daniel Heide, Eudald Buch, David Zobel i Gerold Huber.