a diversitat religiosa està cada cop més present a les aules catalanes. Per això, la Generalitat ha publicat el volum Fes Festa!, Rituals, Cultures i Religions del Món, una nova publicació que recull les festes religioses que les diferents confessions celebren arreu de Catalunya. L'obra, que consta de dos volums -un destinat a l'alumnat de secundària i l'altre al professorat- vol mostrar la pluralitat religiosa que viu el país i oferir eines per viure l'actual entorn de diversitat religiosa, moral i cultural de forma responsable i també respectuosa.

D'aquesta manera, Fes Festa! té com a objectiu introduir els joves que cursen ESO o Batxillerat en el món de les festes religioses, per tal que descobreixin quina fe hi ha al darrere de cada festa i convidar-los a descobrir-les.

El material editat dedica un capítol a cada confessió: budisme, les religions cristianes, fe bahà'í, hinduisme, islam, judaisme i sikhisme, a més d'una reflexió final sobre celebracions interreligioses i interconviccionals. Cada capítol explica les principals festivitats relacionades amb cada tradició, i es complementa amb informació de context sobre la pregària, el culte, els llocs de trobada, els textos fonamentals, els principals personatge i divinitats, les branques en què es divideix i les formes d'organització.

D'altra banda, la guia didàctica per al professorat inclou propostes a l'entorn de tres objectius: conèixer, comprendre i celebrar. Les activitats proposades es presenten en un format pràctic per dur-les a terme, i s'acompanyen de recursos i bibliografia per aprofundir en la temàtica.

La guia ja ha començat a circular per les aules catalanes. Durant el mes de febrer es van enviar dos volums a tots els centres educatius d'ensenyament secundari, mentre que també se'n van fer arribar als Centres de Recursos Pedagògics perquè s'hi pugui treballar en grup. També es pot descarregar de l'apartat de publicacions del web de la Direcció General d'Afers Religiosos.

De fet, Fes Festa! és un encàrrec d'Afers Religiosos a l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir), entitat que va ser guardonada amb el cinquè Memorial Cassià Just de la Generalitat. Per a la seva elaboració ha comptat amb la col·laboració de membres de totes les confessions que s'hi mencionen i la coordinació ha anat a càrrec de Clara Fons i Francesc Torradeflot.