Ahir va arrencar la segona edició del Festival Internacional Art & Gavarres, un certamen d'art en el paisatge que permetrà descobrir, fins el 21 de juny, un total de 16 intervencions artístiques a l'entorn del massís de les Gavarres. Concretament, als municipis de Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Romanyà de la Selva. El festival parteix de la idea que l'art pot ser una eina que ajudi a reflexionar i a canviar la mirada dels humans sobre el paisatge, relacionant l'art i la natura. El certamen compta enguany amb 32 artistes de vuit països diferents.

En aquest tipus d'expressió artística, conegut com a Land Art, es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant, per tal de convidar l'espectador a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura.

Durant la primera setmana d'abril, els artistes participants han estat treballant les seves obres als llocs escollits repartits pels 6 municipis que enguany participen a la segona edició del Festival Art & Gavarres. Els artistes participants, de procedències diverses, creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Aquestes creacions artístiques són visitables al llarg de la primavera i fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborrin.

El programa d'activitats paral·leles inclourà taules rodones, presentacions, performances i altres accions d'artistes convidats, que intervindran per dialogar amb els llocs i les obres.

Domestic-Wild (Ariane Patout & René Müller), Jette Mellgren & Jan Johansen, Joan Comella & Luis Izquierdo-Mosso, Jofre Sebastian & Lluís-Amat Sanromà, Juliette Murphy & Petra Vlasman, Lighthink Lab (Guillem Fàbrega i Aleix Gorgorió), Manel Baulida & Ester Baulida, Mar Serinyà & Marta Vergonyós, Matterlurgy (Helena Hunter & Mark Peter Wright), Mireia Zantop & Aleix Antillach, Panos Mitsopoulos & Nienke Brokke, Pedro Marzorati & Carole Pierlovisi, Pep Aymerich & Aram Aymerich, Timothy Johnson & Mònica Guilera, Torrent Pagès & Lluís Serrat i Víctor Mata & Júlia Mata són els artistes que exposaran les seves obres en aquesta edició.